terug naar behandelingen

Kronen

Wat is een kroon?
Een kroon is bedoeld als duurzame vervanging voor tanden en kiezen. Een kroon is een kapje van metaal/en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.
Een kroon wordt niet direct in de mond gemaakt maar in een tandtechnisch laboratorium. Omdat zich in ons pand een tandtechnisch laboratorium bevindt vergemakkelijkt dit de communicatie tussen tandarts en tandtechnieker wat de kwaliteit van de kroon ten goede komt. Tevens kan de kleur van de kroon direct aan de stoel bepaald worden. Door dit teamwerk tussen tandtechnieker en tandarts kan er een mooi esthetisch resultaat gegarandeerd worden.

Wanneer is een kroon nodig?
  1. er is onvoldoende houvast voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan
  2. verbeteren van het uiterlijk. meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die voor in de mond staan
  3. om een breuk van een tand of kies te voorkomen bij een grote vulling en/of wortelkanaalbehandeling

Een kroon laten plaatsen
Het maken van een kroon verloopt in stappen. Hiervoor zijn twee of drie bezoeken aan uw tandarts nodig. De volgende stappen worden doorlopen:
  • afslijpen van de tand of kies
  • gebitsafdruk om de vorm van de kroon te bepalen
  • beetregistratie om de hoogte van de kroon te bepalen
  • kleurkeuze van de kroon die naadloos aansluit bij uw gebit

Wat kost een kroon?
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de mondzorgtarieven voor 2020 vastgesteld voor alle tandartspraktijken. De kosten voor een kroon hangen af van de soort kroon, het materiaal dat wordt gebruikt en de kosten voor het tandtechnisch laboratorium. Bovendien is het van belang of een opbouw nodig is. Vraag onze tandartsen vooraf om een begroting. Bekijk hier de door de NZa bepaalde tarieven voor 2020.
Een kroon wordt niet direct in de mond gemaakt maar in een tandtechnisch laboratorium. In ons pand bevindt zich een tandtechnisch laboratorium, wat de communicatie tussen tandarts en tandtechnieker vergemakkelijkt en de kwaliteit ten goede komt. Tevens kan de kleur van de kroon direct aan de stoel bepaald worden. Door dit teamwerk tussen tandtechnieker en tandarts kan er een mooi esthetisch resultaat gegarandeerd worden.
Wilt u weten of een kroon voor u de oplossing is?
Klik op één van onderstaande tandartsen voor het maken van een afspraak voor advies.


Tandarts E.J. Hennus

  Telefonische afspraak
  Laat uw gegevens achterTandarts C.W. Lely

  Telefonische afspraak
  Laat uw gegevens achterTandarts D.R. Kösters

  Telefonische afspraak
  Laat uw gegevens achter

Afslijpen van de tand of kies
Afdruklepel met afdrukmateriaal
Wasplaatje voor beetregistratie
Kleur bepalen
Vastzetten met snelhardend cementTandartsenpraktijk Hollands Spoor
Stationsweg 107 1e etage
2515BL Den Haag

Tandarts P. Grewe
(070) 3800910
Tandarts C.W. Lely
(070) 3803100
Tandarts D.R. Kösters
(070) 3802891

info@tandartsenpraktijk-denhaag.nl© 2013-2020 | Beheer | Privacy Verklaring

Design Webart Creations