Meteen naar de inhoud

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde is voor mensen die niet tevreden met de stand of kleur hun tanden zijn. Enkele twijfelen om er iets aan te laten doen. Dit kan zijn door angst voor de tandarts, het idee dat de kosten enorm zijn of gewoon doordat ze niet weten welke technieken er voorhanden zijn. Cosmetische tandheelkunde kan uitkomst bieden voor deze mensen.

De cosmetische tandheelkunde heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt waardoor er allerlei technieken ontwikkeld zijn die ook nog eens voor iedereen bereikbaar zijn. Zo hoeft men niet meer per se pijnlijke behandelingen te ondergaan om een sterrenglimlach te hebben.

Facings, een kroon of een brug

Lelijke, scheve of gele tanden kunnen grote invloed hebben op je welzijn. Je komt onverzorgd over en dat is jammer. Ben je niet tevreden met je gebit? Dan is een facing, kroon of brug voor je tanden een oplossing. Je krijgt een nieuw, verzorgd uiterlijk dat je weer laat lachen. 
Een stralend witte lach!

Facings

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Met cosmetische tandheelkunde kan een slecht gebit volledig worden opgeknapt. Verkeert het gebit in een hele slechte staat, dan kan er niet altijd een facing over de tanden geplaatst worden. Daarom maken onze tandartsen niet alleen facing tanden, maar ook kronen en bruggen van porselein.

Voor wie?

  • voor mensen die niet tevreden met de stand van hun tanden en/of kiezen
  • voor mensen die niet tevreden de kleur hun tanden en/of kiezen


Het is niet erg dat je tand scheef staat, verkleurd is of een grote vulling heeft. Wel moet er genoeg eigen tand over zijn om als basis voor je facing te gebruiken. Is er niet genoeg over dan maken we vaak een porseleinen facing rondom je tand en noemen dat dan een kroon. Deze kroon is dan helemaal keramisch. Er wordt geen metaal gebruikt en je ziet later dan ook geen zwarte randjes.

Wat zijn de kosten?

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de mondzorgtarieven voor 2021 vastgesteld voor alle tandartspraktijken. De kosten van een facing zijn afhankelijk van uw keuze voor composiet of porselein. Overleg met uw tandarts wat de kosten in uw specifieke geval zijn.

Vraag onze tandartsen vooraf om een begroting.

‘Wie mooi wil zijn hoeft bij ons geen pijn te lijden!’

 

Wilt u weten of cosmetische tandheelkunde voor u de oplossing is?

Neem contact op met één van onderstaande specialisten.

Tandarts Derk Kösters of Tandarts Paula Grewe

Contactgegevens ▼

Tandartsenpraktijk Hollands Spoor
Stationsweg 107 1e etage
2515BL Den Haag

Tandarts P. Grewe      (070) 3800910
Tandarts D.R. Kösters (070) 3802891

info@tandartsenpraktijk-denhaag.nl

Openingstijden ▼

Tandarts Paula Grewe
Maandag t/m donderdag 8.30 – 17.00
afspraak | inschrijven

Tandarts Derk Kösters
Maandag t/m donderdag 8.30 – 17.00
afspraak | inschrijven


Tandarts Grewe heeft tijdelijk een patiënten stop voor nieuwe patiënten.

Copyright © 2024 Tandartsenpraktijk Den Haag | Privacyverklaring | Design & webdevelopment by Webart Creations