Ga naar de inhoud

Tandprothese

Uw kunstgebit

Een nieuw kunstgebit is een vervanging van uw eigen tanden en kiezen. Wanneer uw huidige kunstgebit ouder is dan vijf jaar, dan kunt u al in aanmerking komen voor een nieuw kunstgebit.

Of toch klikgebit?

Door het slinken van de kaak bij het ouder worden, gaat een kunstgebit steeds losser zitten. Hierdoor worden praten en eten moeilijker en zelfs het afbijten van een appel of een hard broodje is vaak niet meer goed mogelijk. Een nieuwe prothese is vaak niet de oplossing omdat het geslonken kaakbot onvodoende ondersteuning biedt. En toen was er het klikgebit!

Een ‘klikgebit‘ is een kunstgebit dat wordt ‘vastgeklikt‘ op een aantal implantaten. Hierdoor biedt het klikgebit meer stevigheid dan een regulier kunstgebit. U kunt het klikgebit dus zelf gemakkelijk in-en uitnemen, maar zit toch stevig in de mond.

Hoe verloopt de behandeling?

Op de eerste afspraak komt u langs om alles door te nemen. We kijken wat voor u de mogelijkheden zijn en wat uw wensen zijn. Natuurlijk bespreken we van tevoren welke kleur tanden/kiezen u wilt hebben en hoe de stand van de tanden moet zijn. Vervolgens maken we afdrukken van uw kaken en beginnen dan met het vervaardigen van uw prothese.

En bij een klikgebit?

Onder plaatselijke verdoving worden er kleine schroefjes (implantaten) in uw onderkaak geplaatst, die na ca. drie maanden in het bot zijn vastgegroeid. Deze vormen de basis voor uw kunstgebit. Bij een goede mondhygiëne en regelmatige controle kunnen deze implantaten jarenlang meegaan.

Tijdens de inhelingsperiode van drie maanden mogen de implantaten niet belast worden. Uw huidige gebit wordt voor deze periode hiervoor aangepast, zodat u niet zonder gebit hoeft te lopen. Als de implantaten na 3 maanden zijn vastgegroeid, wordt begonnen met het vervaardigen van het kunstgebit, welke in de onderkaak vastgeklikt wordt op een staafje wat verankerd zit aan de implantaten.

Kom ik in aanmerking voor een klikgebit?

Eerst beoordelen wij aan de hand van een onderzoek en een röntgenfoto de toestand van uw kaken. Aan de hand hiervan dienen wij een aanvraag in bij uw zorgverzekeraar.
Als deze de goedkeuring verleent, kunnen wij met de behandeling starten.

Wat zijn de kosten van een kunstgebit?

Veel mensen denken ten onrechte dat de gebitsprothese in het nieuwe zorgstelsel niet meer vergoed wordt. Niets is minder waar. Ook in dit stelsel worden de kosten voor een kunstgebit voor 75% vergoed. Een aanvullende verzekering kan (een deel van) de overige 25% vergoeden.
Na vijf jaar is het verstandig een nieuw kunstgebit te overwegen. Bij ernstige klachten wordt een nieuwe gebitsprothese ook binnen deze vijf jaar vergoed.

En van een klikgebit?

Doorgaans worden de implantaten en het klikgebit in de onderkaak vergoed door uw zorgverzekeraar na een aanvraag voor machtiging vanuit onze kant. Wel moet daarvoor aan een aantal factoren worden voldaan.

Vraag uw tandarts daarom in beide gevallen altijd van te voren om een begroting te maken.

Wij streven naar een perfecte passing van uw gebit. Veel aandacht wordt dan ook besteed aan de pasfase van de prothese. Hierbij ziet u het eindresultaat al, maar kan altijd nog veranderd worden. Meerdere keren passen komt bij ons dus vaak voor. Het is dan ook bijzonder handig dat tandprotheticus Chantal Van Galen – Everts met haar tandtechnisch laboratorium is gevestigd in ons gezondheidscentrum.
Door dit teamwork tussen tandtechnieker en tandarts kan een mooi esthetisch resultaat gegarandeerd worden.

V.w.b. het klikgebit: 
De gehele behandeling van vindt plaats in onze praktijk, van de aanvraag bij zorgverzekeraar, het plaatsen van de implantaten tot aan het maken van het kunstgebit toe. Ook de nacontrole verzorgen wij voor u. Wij klikken uw gebit vast en zeker!’

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem contact op met één van onderstaande specialisten.

Tandarts Derk Kösters 

Contactgegevens ▼

Tandartsenpraktijk Hollands Spoor
Stationsweg 107 1e etage
2515BL Den Haag

Tandarts P. Grewe      (070) 3800910
Tandarts D.R. Kösters (070) 3802891

info@tandartsenpraktijk-denhaag.nl

Openingstijden ▼

Tandarts Paula Grewe
Maandag t/m donderdag 8.30 – 17.00
afspraak | inschrijven

Tandarts Derk Kösters
Maandag t/m donderdag 8.30 – 17.00
afspraak | inschrijven

Copyright © 2024 Tandartsenpraktijk Den Haag | Privacyverklaring | Design & webdevelopment by Webart Creations